ANCIENT GREECE RELOADED
ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ
Ικετας
... η Γη κινείται
Για πολύ καιρό, συλλογιζόμουν τη σύγχυση που επικρατούσε πάνω σε θέματα αστρονομικών παραδόσεων όσων αφορά την πηγή των κινήσεων των ουράνιων (ή συμπαντικών) σφαιρών. Άρχισα να ενοχλούμε για το γεγονός ότι οι κινήσεις της παγκόσμιας μηχανής, η οποία δημιουργήθηκε για τη δική μας χάρη από τον καλύτερο και πιο συστηματικό Τεχνίτη όλων (αναφερόμενος στο Θεό, βλέπε Μασονία), δεν είχαν γίνει κατανοητές με μεγαλύτερη βεβαιότητα από τους φιλοσόφους, οι οποίοι (σε αντίθεση) καταπιάστηκαν με την λεπτομερή εξέταση των μικροπραγμάτων αυτού του κόσμου.
Για αυτό το λόγο καταπιάστηκα με το να διαβάσω, και να επανεξετάσω, όλα τα έργα των φιλοσόφων, τα οποία μπορούσα να αποκτήσω, ώστε να μάθω αν κάποιος είχε ποτέ του προτείνει άλλες κινήσεις ουράνιων σωμάτων πέρα από αυτά που διδάσκονται από τους καθηγητές στις σχολές της αστρονομίας.
Και πράγματι, βρήκα στον (Μάρκος Τύλλιος) Κικέρων την αναφορά στον Ικέτα ότι η Γη κινείται. Αργότερα, ανακάλυψα στον Πλούταρχο ότι και άλλοι (Αρχαίοι Έλληνες) ήταν της ίδιας άποψης (σσ. ότι δηλαδή, η Γη κινείται). Συνεπώς, έχοντας αποκτήσει την ευκαιρία (σσ. εννοώντας τη γνώση) από αυτές τις πηγές, έτσι και εγώ άρχισα να εξετάζω την κινητικότητα (ή κίνηση) της Γης.
Nicholas Copernicus, Letter to Pope Paul III: Preface to De Revolutionibus, 1543 - («Έξι Βιβλία για τις Περιστροφές των Ουράνιων Σφαιρών»)
Ο Ικέτας (400 π.Χ. - 335 π.Χ.) ήταν πυθαγόρειος φιλόσοφος από τις Συρακούσες.
Ο Ικέτας πίστευε στην περιστροφή της Γης και στην ύπαρξη της Αντίχθων. Θεωρούσε πως οι πλανήτες βρίσκονταν σε ακινησία και πως μόνο η Γη κινείται.
Ο Νικόλαος Κοπέρνικος, στο βιβλίο του Περί της περιφοράς των Ουράνιων σφαιρών, αναφέρεται στον Ικέτα, λέγοντας πως οι σκέψεις του Ικέτα και άλλων φιλοσόφων, τον έβαλαν σε σκέψεις περί κίνησης της Γης.
Πηγη
Η εφαρμογη μας για το κινητο σου
Κατέβασε και εσύ την εφαρμογή μας για το κινητό σου "Ancient Greece Reloaded"